logo Vrakune logo stránky vlajka SK

 
 
     




je úspešný komunitný projekt vzájomnej spolupráce medzi hokejovým klubom HC SLOVAN BRATISLAVA a Bratislavským samosprávnym krajom (BSK).

Vďaka tomuto projektu sa darí sprostredkovať jedinečný športový zážitok zo zápasov bratislavského klubu v nadnárodnej hokejovej súťaži v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) pre detí zo základných a stredných škôl z Bratislavského kraja. Na každý domáci ligový zápas pozýva HC SLOVAN Bratislava cca 45-člennú skupinu detí, pričom im zabezpečí dopravu, bezplatný vstup do určeného sektoru vrátane starostlivosti zo strany stevardov počas celého zápasu, ako aj bezplatné klubové suveníry a možnosť nahliadnuť do niektorých priestorov štadióna, vrátane napr. prehliadky Siene slávy slovenského hokeja . A ako si návštevu domáceho zápasu môžu deti zaslúžiť? Každú sezónu je určená téma a jej úloha. V sezóne 2014/2015projekt podporuje spoločnosť Rajo a.s. a na základe toho je prispôsobená téma. Žiaci základných škôl majú úlohu, pripraviť maketu hokejistu plného sily z obalov mliečnych produktov Rajo. Rovnako ako oni, každý hokejista potrebuje mliečne výrobky plné vápnika, aby mal pevné kosti a silné zubyZ iniciatívy nášho spolužiaka Tomáška Tomaškoviča, ktorý je sám hokejista Slovana, sme sa rozhodli ,že to skúsime a dáme sa do úlohy, veď automat s Rajo nápojmi  máme aj v škole.A ako to v našom odd. 3.A v školskom klube odrazu  vyzeralo? Začali sme zbierať prázdne obaly z mliečnych produktov Rajo. V triede sa  hromadili škatule mlieka, mliečnych nápojov, tégliky z jogurtov, smotany, masla a tvarohu. Popri tom, počas  niekoľkých popoludniach sme tvorili model  svojho jedinečného hokejistu. Potom už len stačilo sa s ním vyfotiť a najkrajšie fotky spolu s informáciou o škole poslať hokejovému klubu a čakať na odpoveď.  Odpoveď nechala trochu na seba dlhšie čakať.

Nový školský rok 2015/2016 sa začal. Správa v mesiaci október nás veľmi potešila.  

19.10.2015 si naživo pozrieme hokejový zápas KHL HC Slovan Bratislava – Automobilist Jekaterinburg  

ŠKD 3.A Kúdelková Kvetka

Fotogaléria:

Hokejový zápas KHL na živo Zimný štadión Ondreja Nepelu


Zapojenie sa do  projektu Škola ide na Slovan, deťmi  triedy  3.A naša škola  získala  pozvanie na hokejový zápas

KHL HC Slovan Bratislava -Automobilist Jekaterinburg.

Keď 19.10.2015 o 18.00 hod. autobus HC Slovan zastal  pri našej škole, milý sprievodca hokejového klubu Slovan všetkých 45 detí privítal a informoval o priebehu celého večera a hokejového diania, správania sa usadenia v športovej hale, každý obdržal svoju vstupenku a slovanistický šál.

Síce nebol to vysnívaný autobus HC Slovan, ktorý vozí našich Slovanistov, čo nás viezol  k zimnému štadiónu, však  nálada v ňom a pokrik  Slovan do toho, naplnila sľubný zážitok  hneď od začiatku. Atmosféra zimného štadióna, len čo sme vchádzali cez turntickety bola naplnená dôležitosťou  úplne všetkého, ruchom a pohybom ľudí, kontroly a ochrany až  usadenia do  vyhradeného sektoru A12.

Predstavovanie hráčov vo svetiel reflektorov, zaznenie  štátnych hymien, to všetko  sa nieslo v duchu dôstojnosti, reprezentácie hokejového zápasu KHL.

Zápas sa začal  hlasným povzbudzovaním , nielen  nás  Slovanistov , ale i  posily v hľadisku našich súperov. Naše detí fandili, vytrvalo, cez prestávky spoznali chodby štadióna, kde si mohli  pozrieť históriu hokeja, zároveň si oddýchli v bufete pri  popcorne a doplnili pitný režim. Nezabudnuteľný zážitok stretnúť a pohladiť maskota Hárviho, sa stal pre detí tak, ako aj pre nášho  Tomáša, že sa mohol viezť sa na rólbe, čo upravuje ľadovú plochu .

Zápas nám priniesol  všetko, čo  môže, držal nás v napätí, až do konca. Radosť striedalo sklamanie, keď sme dostali gól, nespokojnosť, keď nám vylúčili hráča. Víťaza nám nepriniesol v základnom čase, ani v predlžení, dočkali sme sa až v samostatných nájazdov. Napätie sa  zväčšovalo, až do konca, veľká  eufória nastala v momente, keď naším hokejistom sa podarilo streliť ten víťazný gól. V tom okamihu prebrala sa celá hala, to, čo nasledovalo, bolo úžasné.

Rituál poďakovania na  ľadovej ploche  hokejistov Slovana  svojím fanúšikom, len umocnil radostný pocit z celého diania, zážitku  tohto športového hokejového večera, čo sme  zažili.

 A viete, čo umocnilo moju radosťešte viac? Keď na druhý deň v škole stretnem dievčatko zo 4.B so šálom na krku a povie mi, ja som  s tým šálom aj spala, mala som ho pod vankúšom, aby mamka nevidela lebo by mi to  nedovolila. Kedy ešte pôjdeme  na hokej?

Kúdelková Kvetoslava

Fotogaleria: