• Rajčianska 3 - B R A T I S L A V A
   


AKTIVITY :   I. oddelenie

vychovávateľka: Vierka Jurkovičová


V školskom roku 2015/2016 má náš Školský klub 9 oddelení.

Kolektív nášho I. oddelenia je úplne nový. Tvorí ho dvadsať detí z I. A: Marcus, Peťka, Jurko, Maťka, Jarko, Miška, Tomáško, Slávka, Miško, Vavrík, Filipko, Paťko, Laurika, Eliška, Janka, Nelka, Majko, Lenka, Emka, Kristínka; päť detí z I. D: Andrejko, Hanka, Nelka, Jakubko, Danko a štyri dievčatá z V. C triedy: Julka, Olívka, Natálka a Ninka.

Niektorí prváci sa poznali z materskej školy, ale väčšina sa stretla prvý raz až tu, v našej Základnej škole na Rajčianskej ulici.

Všetci máme veľmi radi naše piatačky; sú to kamarátky-veľkáčky, ktoré sa s nami hrajú, zapájajú sa do všetkých aktivít, pomáhajú nám, keď potrebujeme.


September:


- Prvý mesiac v ŠKD sme využili na rôzne aktivity zamerané na zoznamovanie sa navzájom, kolektívne hry v triede i vonku na malom školskom dvore.

-  Určili sme si „Pravidlá oddelenia ŠKD“, podľa ktorých sa budeme správať, aby sme si neublížili a pravidlá celoročnej súťaže „Moja hviezdica“, v ktorej budeme hodnotiť našu aktivitu a správanie. 

- Učili sme sa správne stolovať, slušne sa správať v školskej jedálni; udržiavať si poriadok na lavici, v triede i šatni; byť samostatní pri obliekaní a prezúvaní.

-  Spoznávali sme pracovníkov našej ZŠ, oboznamovali sme sa s priestormi školy i jej blízkym okolím.


-  Na vychádzkach sme pozorovali jesennú prírodu, zbierali gaštany…                                     

               Vysvetlili sme si, ako sa v skupine pohybujeme po chodníku a prechádzame cez cestu po vyznačenom prechode pre chodcov.



  10. septembra pre nás športový klub „BENI CLUB“ usporiadal na veľkom školskom dvore ukážky športových činností, ktoré počas školského roka tréneri precvičujú s deťmi prihlásenými do BENI CLUB-u. Tu si každý z nás mohol vyskúšať ktorékoľvek náradie a zapojiť sa do každej aktivity. Za odmenu sme všetci získali peknú nálepku.


  29. septembra sme v rámci akcie „OLOmpiáda“, do ktorej sa naša škola zapojila, navštívili bratislavskú ZOO. Výlet sa nám veľmi páčil, videli sme živé divé šelmy, aj vyhynuté dinosaury. Páčilo sa nám aj vstupné - mrkvička pre zvieratká, ktorú nikto nezabudol priniesť.


                Fotogaléria: „Športujeme s BENI CLUB-om“                                                                   Fotogaléria: „V ZOO sa nám veľmi páčilo“