• Rajčianska 3 - B R A T I S L A V A
   


AKTIVITY :   IX. oddelenie

vychovávateľka: Dagmar Švábová


"Keď je dúha nad tebou,

odštartujeme s nádejou, 

čaká na nás skvelá jazda, 

pripútaj sa, ide sa!"

Takto veselo, sme si zaspievali na začiatku divadelného predstavenia Dúhový autobus. S ujom šoférom a jeho dúhovým autobusom s názvom Hugo sme sa vybrali na dobrodružnú jazdu do rôznych krajín, kde sme sa stretli aj s ľuďmi čo tam žijú. Počas predstavenia sme spoznali nové krajiny, rôzne mestá, zaspievali sme si a zažili sme veľa zábavy! Divadlu Agape a hlavne bábkohercovi Martinkovi Žákovi ĎAKUJEME za SUPER kultúrny zážitok a tešíme sa na nové predstavenia. 







JESENNÝ LAND ART


Krásne sfarbené jesenné listy nás inšpirovali tvoriť. Namiesto štetcov sme používali vlastné ruky a hľadali sme rôzne prírodné materiály na vytvorenie krásnych obrázkov. Takéto obrázky v prírode dlho nevydržia, a preto sme si ich odfotili.







VIANOČNÉ TVORENIE


Vianočné trhy v meste začali a onedlho budeme mať aj tie naše školské, na ktoré sa musíme pripraviť.  Začali sme vyrábať vianočné gule. Veríme, že sa budú páčiť, predajú sa a urobia majiteľom radosť. 






NAŠE KINO


V jednu stredu, keď nám počasie neprialo sme sa rozhodli, že si urobíme také triedne kino. V kine samozrejme nesmie chýbať popcorn a každý musí mať svoj vlastný, tak sme si pred začiatkom rozprávky vyrobili špeciálne kornútky do ktorých sa nám veľa zmestilo a nič nevypadlo. Aj keď počasie nebolo pekné, my sme si urobili super pohodové  poobedie.






MIKULÁŠSKE BALÍČKY


6. decembra Mikuláš nosí samé dobroty pre dobré deti. Samozrejme, že v našej triede sú dobré deti. Preto nám nechal aj v ŠKD malé balíčky pre radosť.







PRIPRAVME SA NA MIKULÁŠA


Dňa 8.12. sme sa vybrali na divadelné predstavenie „Pripravme sa na Mikuláša“. Počas predstavenia sme sa naozaj na Mikuláša museli pripraviť. Anjelik deťom vysvetľoval, ako majú správne poupratovať izbu a vyčistiť topánky. Len čo sa anjelik vzdiali, prišiel čertík. Vybral si deti, ktoré mu pomohli všetko upratané rozhádzať a schovať prichystanú topánku.

Všetko samozrejme dobre dopadlo. Anjelik čertovi vysvetlil, že poriadok je dôležitý. Spolu s deťmi našiel topánku a deti pomohli čertíkovi všetko poupratovať. Potom prišiel Mikuláš, ktorému deti prezradili, čo všetko počas roka vyparatili. Pred Mikulášom sľúbili, že budú dobrí a poslušní. Mikulášovi sa páčila ich úprimnosť a sľub, ktorý mu dali a za odmenuim do ŠKD priniesol LEGO.