Video Kapustnica
Video spustíte|zastavíte kliknutím na obrázok Bryndzové halušky Na prípravu potrebujeme: Postup práce: Zemiaky si očistíme, postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajíčka, jeden diel hladkej a jeden diel polohrubej múky postupne vmiešavame tak,
aby cesto bolo primerane husté a pritom sa nerozvarilo, keď ho budeme variť (skúsenosťou sa naučíme). Podľa chuti pridáme soľ, necháme 20 minút stáť a potom pripravené
cesto z dreveného lopára po jednej haluške lyžicou (nožom) hádžeme do vriacej vody
(môžeme použiť "haluškovač"). Halušky si povrú asi tak minútku-dve, a keď vystupujú na hladinu, vyhadzujeme ich postupne (ako vystupujú) do pripravenej nádoby.
Kladieme na tanier, pridáme bryndzu (je lahodnejšia ak do nej pridáme kyslú smotanu). Zo slaniny nakrájame primerané kocky, spražíme ju samu na sebe (na vlastnej šťave) a
hotové halušky si ňou na tanieri dochutíme. |