Šišky

Vianočné medovníky

Bryndzové halušky

Kapustnica

Pastierska kapsa

Lokše

Syrové pagáče

Nepečená torta

Návrat

Video ukážka

Video spustíte|zastavíte kliknutím na obrázok

 Kapustnica

Kapustnica je naozaj najlepšia na 3 deň..
 
Na prípravu potrebujeme:
  1 až 1,5 kg kyslej kapusty
  400gr bravčového mäsa (pliecko, stehno)
  1 stredne veľká cibuľa
  2 - 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  2 ks domácej klobásy
  hrsť sušených hríbov
  hrsť sušených sliviek
  trošku sušených jabĺk
  olej
  bobkový list
  celé čierne korenie
  soľ
  mletá červená paprika sladká
  rasca celá
  kúsok prerastenej slaninky

Postup práce:

  1. cibuľu a slaninku nakrájajte na malé kocky a opražte na rozpálenom oleji
  2. pridajte mäso a prudko opražte, znížte teplotu a pridajte mletú červenú papriku, rýchlo zalejte trochou vody (aby sa nespálila paprika a nezhorkla)
  3. pridajte kapustu aj s trochou kapustovej vody (ak je kapusta veľmi kyslá pridajte vodu 1:1), jednu klobásu nakrájajte na malé kolieska, druhú len pozdĺž rozpolte a vložte do kapusty
  4. pridajte hríby, slivky, jablká a koreniny
  5. pomaly varte asi 1 hodinu
  6. dochuťte soľou (môžete zahustiť postrúhaným zemiakom, dochutiť kyslou smotanou)

Skvelú chuť dosiahnete keď kapustu nerozvaríte úplne domäkka, ale ju necháte trošku chrumkavú

© 2007 - ZS Rajčianska 3, BRATISLAVA,   Aktualizované dňa