Šišky
Vianočné medovníky
Bryndzové halušky
Kapustnica
Pastierska kapsa
Lokše
Syrové pagáče
Nepečená torta
Návrat
|
Video ukážka
Video spustíte|zastavíte kliknutím na obrázok
Kapustnica
Kapustnica je naozaj najlepšia na 3 deň..
Na prípravu potrebujeme:
1 až 1,5 kg kyslej kapusty
400gr bravčového mäsa (pliecko, stehno)
1 stredne veľká cibuľa
2 - 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
2 ks domácej klobásy
hrsť sušených hríbov
hrsť sušených sliviek
trošku sušených jabĺk
olej
bobkový list
celé čierne korenie
soľ
mletá červená paprika sladká
rasca celá
kúsok prerastenej slaninky
Postup práce:
- cibuľu a slaninku nakrájajte na malé kocky a opražte na
rozpálenom oleji
- pridajte mäso a prudko opražte, znížte teplotu a pridajte mletú červenú papriku, rýchlo zalejte trochou vody
(aby sa nespálila paprika a nezhorkla)
- pridajte kapustu aj s trochou kapustovej vody (ak je kapusta veľmi kyslá pridajte vodu 1:1), jednu klobásu nakrájajte na malé kolieska,
druhú len pozdĺž rozpolte a vložte do kapusty
- pridajte hríby, slivky, jablká a koreniny
- pomaly varte asi 1 hodinu
- dochuťte soľou (môžete zahustiť postrúhaným zemiakom, dochutiť kyslou smotanou)
Skvelú chuť dosiahnete keď kapustu nerozvaríte úplne domäkka, ale ju necháte trošku chrumkavú
|