Šišky

Vianočné medovníky

Bryndzové halušky

Kapustnica

Pastierska kapsa

Lokše

Syrové pagáče

Nepečená torta

Návrat

Video lokše

Video spustíte|zastavíte kliknutím na obrázok

 Lokše

 

Na prípravu potrebujeme:

  70 g zemiakov uvarených v šupke
  soľ- 1 malá lyžička
  200 g hladkej múky
  husaciu alebo kačaciu masť (môže byť i maslo).

 


Postup práce:
Uvarené zemiaky ošúpeme, prelisujeme, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto, ktoré sa nám nesmie lepiť. Urobíme z neho valec, ktorý narežeme na rovnaké kúsky. Každý kúsok rozvaľkáme na pomúčenej doske. Popicháme špičkou noža a po oboch stranách opekáme na horúcej, železnej platni. Hotové lokše potrime masťou.
Môžeme ich potrieť slivkovým lekvárom a posypať mletým makom premiešaným s cukrom.  

© 2007 - ZS Rajčianska 3, BRATISLAVA,   Aktualizované dňa