Video Pastierska kapsa
Video
spustíte|zastavíte kliknutím na obrázok
Pastierska kapsa
Na prípravu potrebujeme:
bravčové mäso
kuracie mäso
grilovacie korenie
šampióny - čerstvé
kečup
čierne korenie
soľ
olej
zemiakové cesto:
zemiaky
hladká múka
vajíčko
soľ
majoránka
cesnak
cibuľa
olej
Postup práce:
Mäso bravčové a kuracie pokrájame na rezance, orestujeme na oleji, osolíme, okoreníme, pridáme
šampióny, kečup a všetko zalejeme trocha vodou a dusíme. Zemiakové cesto si pripravíme a upečieme zemiakové placky.
Zemiakové placky plníme mäsom a podávame s tatárskou omáčkou a červenou repou, alebo brusnicami. Najlepšie chuti,
keď sa tatárska omáčka zmieša s brusnicami. Červená repa sa uvarí a nastrúha sa na jemno. Pridáme soľ, cukor, rascu, ocot,
chren, to všetko sa zmieša a chvíľu sa spolu ešte povarí.
Na zjednodušenie môžeme použiť ako prílohu kyslú kapustu.