Šišky

Vianočné medovníky

Bryndzové halušky

Kapustnica

Pastierska kapsa

Lokše

Syrové pagáče

Nepečená torta

Návrat

Video Pastierska kapsa

Video spustíte|zastavíte kliknutím na obrázok

 Pastierska kapsa

Na prípravu potrebujeme:
  bravčové mäso
  kuracie mäso
  grilovacie korenie
  šampióny - čerstvé
  kečup
  čierne korenie
  soľ
  olej
zemiakové cesto:
  zemiaky
  hladká múka
  vajíčko
  soľ
  majoránka
  cesnak
  cibuľa
  olej

Postup práce:
Mäso bravčové a kuracie pokrájame na rezance, orestujeme na oleji, osolíme, okoreníme, pridáme šampióny, kečup a všetko zalejeme trocha vodou a dusíme. Zemiakové cesto si pripravíme a upečieme zemiakové placky. Zemiakové placky plníme mäsom a podávame s tatárskou omáčkou a červenou repou, alebo brusnicami. Najlepšie chuti, keď sa tatárska omáčka zmieša s brusnicami. Červená repa sa uvarí a nastrúha sa na jemno. Pridáme soľ, cukor, rascu, ocot, chren, to všetko sa zmieša a chvíľu sa spolu ešte povarí.
Na zjednodušenie môžeme použiť ako prílohu kyslú kapustu.  

© 2007 - ZS Rajčianska 3, BRATISLAVA,   Aktualizované dňa