Šišky

Vianočné medovníky

Bryndzové halušky

Kapustnica

Pastierska kapsa

Lokše

Syrové pagáče

Nepečená torta

Návrat

Video Medovníky

Video spustíte|zastavíte kliknutím na obrázok

 Vianočné medovníky

Medovníkmi si Slováci radi spestrujú Vianoce.
Na prípravu potrebujeme:
65 dkg hladkej múky
25 dkg cukru
 15 dkg teplého medu
  5 dkg tuku
  2 lyž. prášku na pečenie
4-5 lyžíc mlieka
  2 žĺtky
  2 celé vajcia
korenie do perníkov, škorica, klinčeky

 

Postup práce:

Všetky suroviny(ingrediencie) zmiešame spolu s teplým medom. Cesto necháme 2 hodiny v chlade.
Potom ipäť premiešame, vyvaľkáme na hrúbku asi 5mm.
Vykrajujeme rôzne tvary, kladieme na plech a potrieme vajíčkom.
     Z cesta môžeme urobiť rôzne ozdoby na stromček tak, že našúľame tenké cesto a tvarujeme. Po upečení prevlečieme šnúrku a zavesíme na stromček. Môžeme urobiť aj chalúpku. Chalúpku zlepíme snehom, ozdobíme cukríkmi, orieškami.

Po upečení medovníky zdobíme vyšľahaným bielkom.

© 2007 - ZS Rajčianska 3, BRATISLAVA,   Aktualizované dňa